Кадър БНТСлучващото се в Афганистан ще има последствия за целия свят,

...
Кадър БНТСлучващото се в Афганистан ще има последствия за целия свят,
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан: Ще има милиони бежанци към Запада, България и целия свят

Кадър Българска национална телевизия

Случващото се в Афганистан ще има последици за целия свят, в това число и за страната ни. 

Аз съм уверен, че след този миг, след през вчерашния ден ще има милиони, милиони наши политически и филантропични бежанци към Запада, България и целия свят. За страдание ”, предвижда той. Товазаяви посланикът на Афганистан в България Мохаммад Сайфи.

Според него моментът за изтеглянето на интернационалния контингент от страната не е бил подобаващ, а напускането на президента Ашраф Гани е основало властови вакуум.

Бежанският поток към страната ни ще се ускори, счита той, само че това към този момент няма да са стопански, а политически мигранти.

" Надяваме се, че няма да се върнем в тези времена, преди 20 години. Ще се постараем, още сме живи, борим се. Младите афганистанци не желаят да се връщат обратно. Особено дамите и младите девойки, не желаят бурки, не желаят да се стоят затворени по домовете си. Ние към този момент не сме тези хора от преди 20 години. Вече знаем какво е народна власт, какво е независимост. Никой, нито талибаните, нито който и да било, ще ни върне обратно ", съобщи той пред Българска национална телевизия, представен и от frognews.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР